Stadionkade 139-boven
Amsterdam - Stadionbuurt
Vraagprijs: 1.550.000,- k.k.

Ongekend luxe wonen in een royaal & recentelijk gerenoveerd familiehuis (3-laags) met twee buitenruimtes, volop wooncomfort en schitterende authentieke details!
Fotopresentatie Slideshow Foto 1 van 36Video
Kenmerken Woonoppervlakte: ca. 187 m
Type object: bovenwoning
Aantal kamers: 7 kamers
Bouwjaar: 1931
Buitenruimte: balkon+terras
Eerste indruk
Een royaal familiehuis geheel gerenoveerd, met vrij uitzicht op het Zuider Amstelkanaal en gelegen op een uiterst rustige woonlocatie.

Kinderdagverblijven, (interna-tionale) basisscholen en middelbare scholen zijn allemaal nabij gelegen. De historische binnenstad in? Pak de fiets en bereik bijvoorbeeld het Leidseplein of het Vondelpark in ca. 15 minuten! De stad uit? Binnen ca. 5 minuten is de ringweg A10 bereikbaar. De Stadionkade is een uitstekende uitvalsbasis voor wie snel en gemakkelijk Schiphol en/of Station Zuid wil bereiken.

De woning is gelegen op maar liefst drie riante woonlagen, te weten de 3de, de 4de en de 5de verdieping. De entree is op de 2de verdieping. Het betreft de bovenste woonlagen en derhalve zijn er geen bovenburen. De totale woonoppervlakte is ca. 187 m en er zijn twee buitenruimtes gelegen op het noordwesten.

De woning is gelegen op erfpacht. De canon is momenteel 985,- per jaar.
Renovatie
Recent is het familiehuis grondig, hoogwaardig en duurzaam gerenoveerd. Er is een fantastische familiewoning tot stand gekomen.

Tijdens de renovatie is gebruik gemaakt van zeer goede materialen. De afwerking is hoogwaardig. Bij de renovatie zijn diverse authentieke details bewaard gebleven of weer in ere hersteld. Het resultaat is verbluffend!

De woning is niet alleen hedendaags en smaakvol verbouwd, maar ook de technische installaties, elektra, waterleidingen etc. zijn geheel vernieuwd. Zo zijn er afsluiters voor de blokverwarming geplaatst, zijn de meterkast, bedrading en stopcontacten vervangen en voorzien van aardedraad en zijn alle loden leidingen verwijderd.

De grondige renovatie is met de nodige vergunningen en met goed-keuring van de V.v.E. uitgevoerd.
Indeling
Middels een bordes met trapopgang vanaf de straat is de voordeur van de gemeen-schappelijke entree bereikbaar. De entree wordt slechts door twee bewoners gedeeld.

Op de 2de verdieping is de entree naar de royale bovenwoning. Vanaf de speciaal op maat gemaakte houten entreedeur is het gelijk duidelijk: dit is smaakvol en met kwaliteit gerenoveerd!

Aangekomen op de 3de verdieping, de woonverdieping, krijgt dit gevoel een extra impuls. Er is niets aan het toeval overgelaten. Over elk detail is nagedacht.

Het intern opgeknapte trappenhuis is d eyecatcher in de ruim opgezette hal.

De woonkamer is voorzien van de authentieke en suite deuren. Hierdoor kunnen de voor- en de achterkamer van elkaar gescheiden worden. Er is een riante zijkamer aan de voorzijde welke een open verbinding heeft met de woonkamer en suite. In totaal zijn er 2 grote ramen aan de voorzijde. Hierdoor is de woning zeer licht en er is een vrij uitzicht op het water.

De originele en suite deuren zijn in ere hersteld door het ontwerpen en terugplaatsen van fraai glas in lood. Aan weerszijde is veel kastruimte.

De kamer aan de achterzijde heeft openslaande deuren naar het balkon op het noordwesten. De woonkamer een open verbinding met de schitterende luxe keuken.

Door gebruik te maken van strakke wand- en plafondafwerking, herstelde paneeldeuren met modern hang- en sluitwerk, de en suite, de schitterende visgraat houten vloer (drempelloos door de hele woning gelegd!), de natuurstenen schouw en de roede- verdeling van de bovenlichten is er een goede balans gevonden van moderne en authentieke elementen.

De keuken is uitgevoerd in hoog- glans wit met een lichtgrijs natuurstenen aanrechtblad en voorzien van diverse inbouw- apparatuur van het merk Bosch. Over kleine details, die van grote waarde zijn, is nagedacht. Een oven op ooghoogte, veel werkruimte en veel kastruimte zijn enkele voorbeelden hiervan.

Gezien de oppervlakte van ca. 15 m van de keukenruimte is er nog voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een servieskast, een hippe koffiecorner of een gezellige eettafel voor de ontbijtjes met het gezin. Een deur in de keuken geeft toegang tot het balkon.

Aansluitend aan de keuken is een laundry room met de aansluiting voor de wasmachine en de droger
met eveneens voldoende extra bergruimte.

Tot slot is op de 3de verdieping een apart toilet die in een moderne kleurstelling betegeld is.

Op de 4de verdieping zijn maar liefst vier slaapkamers. Geen kleine hokjes om maar zoveel mogelijk kamers te creren, nee het zijn vier royale slaapkamers van 10 15 m.

Twee slaapkamers zijn gelegen aan de achterzijde. En slaapkamer heeft toegang tot het terras.

In de twee slaapkamers aan de voorzijde zijn een paar van de stoere plafondbalken terug in het zicht gebracht, hersteld en afgelakt. Deze stoere en authentieke balken ogen charmant samen met de roedeverdeling van de ramen.

De badkamer is voorzien van een smaakvol wastafelmeubel met een dubbele kraan. Er is een inloop regendouche en een toilet. De handdoekradiator is modern vormgegeven. Er is gekozen voor schitterend tegelwerk. De vloertegels hebben een afmeting van 100 cm x 50 cm wat voor ruimtelijkheid zorgt.

De 5de verdieping is omgetoverd naar een ware luxe master-verdieping. Kom hier weer helemaal tot jezelf na een lange hectische (werk-)dag.

Deze verdieping is geheel gesoleerd en aan de achterzijde is een riante dakkapel geplaatst. De dakkapel is voor zien van HR++ glas en is onderhoudsvrij. Het kunststofkozijn is voorzien van een houtnerf, waardoor het bijna niet van een houten kozijn te onderscheiden is. Aan de voorzijde zijn twee Velux dakramen geplaatst.

De hal is ruim van opzet en kan ook goed gebruikt worden als speel-/hobby-/werkruimte etc.

De badkamer is voorzien van een vrijstaand ligbad, een wastafel, een douche en een handdoekradiator. De wanden en plafonds zijn bewerkt met waterbestendige verf. Voor voldoende draagkracht zijn extra vloerbalken aangebracht.

Kortom: het betreft een riant familiehuis met alle gemakken van nu en alle charme van toen en die zeker het bezichtigen waard is! Wij leiden u graag rond!
Locatie
Een rustige ligging met vrij uitzicht en met de stad, het vernieuwde Stadionplein en het Olympisch Stadion om de hoek. Op het Stadionplein is onder andere een Albert Heijn XL met een ondergrondse parkeergarage. Op het nabijgelegen Olympiaplein zijn o.a. Marqt en Fournil.

Diverse basisscholen, de British School, de Amsterdam International Community School en kinderdag-opvangcentra zijn op loopafstand.

De omgeving kenmerkt zich verder door veel groene plantsoentjes, vaarwater en is kindvriendelijk door de diverse speelgelegenheden.

Voor de traiteurs en gezellige restaurants/cafs zoals Mama Kelly, Kibert, Bar & Grill-Marathon, Vascobelo, etc. hoef je alleen nog maar de deur uit te lopen, neer te ploffen en vervolgens nog maar n dinggenieten.

De bereikbaarheid is zowel met de auto als met het OV uitstekend. Er is vrijwel altijd parkeergelegenheid voor de deur en er is geen wachtlijst voor een parkeervergunning. U kunt thans twee parkeervergunningen aanvragen.
Oppervlakte
De woonoppervlakte is in totaal ca. 187 m en dit is als volgt verdeeld:
Entree op de 2de verdieping: 3 m;
De 3de verdieping: ca. 82 m;
De 4de verdieping: ca. 70 m;
De 5de verdieping: ca. 35 m.

De vloeroppervlakte is ca. 200 m.

Het balkon op de derde verdieping heeft een oppervlakte van ca. 4 m en het terras op de vierde verdieping heeft en oppervlakte van ca. 12 m.
V.v.E.
De V.v.E. wordt professioneel beheerd door Falcon.
De servicekosten zijn ca. 290,- per maand inclusief stookkosten. Er is een reservefonds aanwezig alsmede een meerjarenonderhoudsplan.
Erfpacht
Gelegen op erfpacht. De canon is ca. 985,- per jaar per jaar, er is een jaarlijkse indexering en de algemene bepalingen van 2000 zijn van toepassing.

Het tijdvak loopt tot en met 15 mei 2055.
Interesse in eeuwigdurende afkoop? Vraag naar de mogelijkheden.
Bijzonderheden
- modern wooncomfort door luxe faciliteiten en een hoogwaardige afwerking;
- de grondige renovatie, met eveneens constructieve wijzigingen, is uitgevoerd met goedkeuring van de V.v.E. (technische commissie) en met de benodigde vergunningen;
- alle verdiepingen zijn voorzien van Fermacell vloerplaten welke brandvertragend zijn, voor een optimale thermische, en vooral ook voor geluidsisolatie zorgen;
- waar mogelijk zijn de kozijnen voorzien van thermopane beglazing;
- diverse authentieke details zijn in ere hersteld;
- er zijn vijf slaapkamers en twee badkamers;
- de woning is aangesloten op blokverwarming. Tijdens de renovatie zijn er afsluiters aangebracht;
- alle radiatoren zijn vervangen door vlakplaters. Dit type radiatoren is energiebewust en modern;
- verwarming en koken is momenteel gasloos. De gastoevoer vanuit Liander is nog aanwezig;
- oppervlakte ingemeten conform NEN 2580- meetnormen;
Meer informatie

  •  brochure
  •  locatie
  •  contact